Op weg naar een gezonde leefstijl

met de cursus Mijn Kind Gezond

Preparing fresh vegetable saladEen gezond en gelukkig leven, we wensen het iedereen toe. Maar wat is gezond leven? Het meest belangrijke aspect is dat de gezonde levensstijl bij u en uw gezin past, zodat u het een leven lang kunt en wilt behouden. Met de cursus van Mijn Kind Gezond is dit voor elk gezin binnen bereik!

Om te leven heeft uw gezin, net als een auto, de juiste brandstof nodig. Gezonde voeding is belangrijk om op te groeien, te leven en het lichaam gezond te houden. Vet, suiker en chemische toevoegingen zijn vervuilingen in de brandstof oftewel de voeding voor uw gezin. De motor wordt aangetast en wil niet meer goed vooruit. Als een auto lang in de garage staat en niet wordt gebruikt, doet hij het op een gegeven moment niet meer. Hetzelfde geldt voor uw gezin, beweging en naar buiten gaan is gezond. Kortom door de juiste brandstof en veel rijden, heeft u veel plezier van uw auto. Volop van het leven genieten met behulp van de juiste voeding, daar wordt iedereen gelukkig van. Bij Mijn Kind Gezond leert u wat nou precies gezonde voeding is en hoe u een actieve leefstijl binnen uw gezin kunt creëren.

Wat is een gezonde leefstijl?

Een gezonde leefstijl is dus niet op dieet gaan, maar uw voeding- en beweeggewoonten veranderen. Als u dit op een goede manier doet, wordt het lichaam vanzelf slanker, sterker en gezonder. Andere voordelen van een gezonde levensstijl zijn onder andere: betere leerprestaties, meer zelfvertrouwen, meer vrienden, hoger geluksgevoel, minder kans op ziekten, een mooier lichaam, betere nachtrust, meer ontspannen, hoger energieniveau en een langer leven.

De cursus Mijn Kind Gezond: wordt een leefstijlcoach voor uw gezin

Niet voor elk gezin is een gezonde leefstijl vanzelfsprekend. Daarom bieden wij een cursus aan voor leefstijltraining, om de voeding- en beweeggewoonten te veranderen, speciaal voor ouders en eventueel andere familieleden of belangstellenden. De gezondheid van uw kind staat daarbij centraal, maar uiteraard kunnen de leefstijladviezen en vaardigheden op het hele gezin worden toegepast. Er zijn twee verschillende cursussen:

Mijn Kind Gezond: de juiste voeding voor uw kind
In deze cursus krijgt u in 2 bijeenkomsten in de avond uitleg over de juiste voeding voor uw kind is om uw kind gezond op te voeden.
Kosten: € 39,- per persoon.

Mijn Kind Gezond: de juiste leefstijl voor uw kind.
In deze cursus krijgt u in 5 bijeenkomsten inde avond uitleg over hoe u uw kind de juiste leefstijl kunt aanleren zodat uw kind op het gebied van voeding, bewegen en gedrag in een goede gezondheid wordt opgevoed.
Kosten: € 99,- per persoon.

Plaats, data en tijdstip

Mijn Kind Gezond: de juiste voeding voor uw kind
Hoofddorp
:  12 en 19 mei
Adres: Bennebroekerweg 800, 2134 AB,  Hoofddorp (Koning Willem Alexander Hal)
Amsterdam: 8 en 15 mei
Adres: Ite Boeremastraat 1, 1054 PP, Amsterdam (Stadvinders Natuur BSO WG Terrein)
Heerhugowaard: 27 maart en 3 april
Adres: Oosttangent 4, 1705 PA, Heerhugowaard (My Health Club)

Mijn Kind Gezond: de juiste leefstijl voor uw kind
Hoofddorp
:  12, 19, 26 mei en dan 2 en 16 juni
Adres: Bennebroekerweg 800, 2134 AB,  Hoofddorp (Koning Willem Alexander Hal)
Amsterdam: 8, 15, 22 mei, 5 en 12 juni
Adres: Ite Boeremastraat 1, 1054 PP, Amsterdam (Stadvinders Natuur BSO WG Terrein)
Heerhugowaard: 15, 22 mei, 5, 12 en 19 juni
Adres: Oosttangent 4, 1705 PA, Heerhugowaard (My Health Club)

Tijdstip: 19:30 – 21:30 uur.

Hou de site in de gaten voor meer locaties en nieuwe data. Staat uw locatie er niet bij? Stuur een mail naar info@mijnkindgezond.nl.

Wilt u meer weten?

→ Lees meer over de cursus van Mijn Kind Gezond

[X] Sluiten

De cursus Mijn Kind Gezond: de juiste voeding voor uw kind bestaat uit 2 lessen. Tijdens deze lessen leert u op een begrijpelijke en praktische manier alles wat te maken heeft met gezonde voeding voor kinderen.  De volgende onderwerpen komen aan bod:

  1. Kennismaking met Mijn Kind Gezond & inleiding gezonde voeding voor kinderen.
  2. Gezonde voeding voor kinderen (deel 2).

De cursus Mijn Kind Gezond: de juiste leefstijl voor uw kind bestaat uit 5 lessen. Tijdens deze lessen leert u op een begrijpelijke en praktische manier alles wat te maken heeft met gezonde leefstijl bij kinderen.  De volgende onderwerpen komen aan bod:

  1. Kennismaking met Mijn Kind Gezond & inleiding gezonde voeding voor kinderen.
  2. Gezonde voeding voor kinderen (deel 2).
  3. Beweging en inactiviteit bij kinderen.
  4. Opvoeding en gezond gedrag.
  5. Gedragsverandering bij kinderen.

Voorafgaand aan de cursus, krijgt u een digitale intake. Via deze intake vragen wij u wat u met Mijn Kind Gezond wil bereiken, op deze manier proberen wij zo goed mogelijk op uw situatie en die van de groep aan te sluiten.

De lessen vinden plaats op een vaste avond in de week en duren 2 uur. Tijdens de lessen krijgt u een deel van de cursusmap, dit is een naslagwerk van wat er in de lessen is behandeld. Een handige map om de informatie uit de lessen nog eens terug te lezen.

Elke week bieden we u oefeningen voor thuis. Breng het geleerde in praktijk voor een gezond gezin. De leefstijlcoach van Mijn Kind Gezond staat altijd voor u klaar als u vragen heeft.

Naast de cursus kunt u bij Mijn Kind Gezond ook terecht voor persoonlijke gezinscoaching. Voor een optimaal resultaat combineert u de persoonlijke gezinscoaching met de cursus van Mijn Kind Gezond.

Schrijf u nu in voor de cursus

Waarom deze cursus?

Er zijn steeds meer kinderen die te maken hebben met overgewicht en obesitas. Het is niet alleen erg onprettig om dik te zijn, maar dikke kinderen worden vaker gepest, hebben minder vrienden, presteren slechter op school en zijn vaker ongelukkig.

Overgewicht is zeer slecht voor de gezondheid van uw kind, nu en op latere leeftijd. Er is een ernstig verhoogd risico op diabetes, gewrichtsproblemen, kanker en hart- en vaatziekten. Ook zijn er veel psychische problemen te noemen, zoals depressies en de levensduur wordt aanzienlijk korter.

De huidige maatschappij maakt het ons steeds moeilijker om gezond te leven, denk maar aan de vele fastfood restaurants, snoepautomaten, reclames over snoep en koek (ook op zenders voor kinderen), de vele ongezonde toevoegingen in ons voedsel en de aanbiedingen in de supermarkten. Veel hebben mensen niet eens in de gaten dat ze ongezond leven, want fabrikanten weten vaak op een achterbakse manier hun producten gezond te laten lijken. Tegenwoordig wordt een ongezonde leefstijl van alle kanten gestimuleerd door onze omgeving.

Wij vinden dit niet normaal! Wij willen ouders helpen, die het beste voor hun kind(eren) willen, om de strijd aan te gaan tegen alle ongezonde verleidingen in de maatschappij. Wij zijn ervan overtuigd dat u het kunt, met behulp van Mijn Kind Gezond naar een gezonde leefstijl.

Persoonlijke leefstijlcoach

Heeft uw gezin extra ondersteuning nodig? Voor een optimale begeleiding naar een gezonde leefstijl, biedt Mijn Kind Gezond persoonlijke gezinscoaching. Lees hierover meer op de pagina over onze leefstijlcoaches.