Gezonde voeding op school

Voorlichting en training op scholen

gezonde voeding, eten op schoolDe gezondheid van een kind is het belangrijkste voor ouders en scholen. Het aspect gezonde voeding voor kinderen is vaak lastig te bereiken. Kinderen denken nu eenmaal niet aan de gevolgen en ongezonde effecten van sommige voedingsmiddelen, als ze iets eten.

Thuis hebben ouders nog enige invloed op de voeding van uw kind. Zij halen tenslotte de boodschappen. Op school is dat een ander verhaal. Kinderen krijgt de ene na de andere traktatie en krijgen in de lunchpauze wellicht lekkere, maar ongezonde koekjes van vriendjes of vriendinnetjes uit de reclames van tv. Vervolgens hebben zij geen trek meer in de gezonde boterham of appel, die sommige kinderen van huis meekrijgen.

banner_cursusVoor ouders

Wat eten kinderen als ze thuis uit school komen en wat doen de ouders van klasgenootjes? Hoe kan gezonde voeding voor kinderen aantrekkelijk worden gemaakt? Wat is nu eigenlijk gezonde voeding voor op school?

Wees creatief en maak (eventueel samen met uw kind) een kunstwerk van de broodtrommel, u kind zal er met trots uit eten en andere kinderen jaloers maken. Met tomaatjes en komkommer (of andere groenten) kunt u bijvoorbeeld leuke gezichtjes maken op de volkoren boterham met kaas. Het is belangrijk om uw kind bij de gezonde voeding te betrekken, praat eens met uw kind. Probeer erachter te komen welke producten uw kind lekker vind en maak er wat moois van of laat uw kind u helpen bij het maken van de broodtrommel en geef uw kind keuzes uit verschillende groenten en fruit of gezond broodbeleg. Vind u het moeilijk om de opvoeding uit handen te geven aan school of de naschoolse opvang, praat er gerust over. Vertrouw erop dat iedereen het beste voor heeft met uw kind.

Voor scholen

Als school kunt u regels stellen, bijvoorbeeld: geen koek en snoep in de klas. Stimuleer het eten van fruit en groenten door deze beschikbaar te stellen voor leerlingen en leerkrachten. De leerkrachten moeten tenslotte net als ouders en andere opvoeders, het goede voorbeeld geven. Eet gezamenlijk stukjes fruit tijdens het voorlezen of kweek zelf groente of heel simpel tuinkers in de klas. Leer de kinderen over de herkomst van groenten of geef een les koken. Hoe meer kinderen in aanraking komen met gezond eten op school hoe meer zij gestimuleerd worden om het te eten.

Bij Mijn Kind Gezond van Fit-nl, kunnen we u nog veel meer vertellen en voorlichting geven over gezonde voeding voor kinderen. Mijn Kind Gezond biedt informatie aan ouders en scholen. Praktische tips, zorgen ervoor dat u de informatie ook in de praktijk kunt brengen en kinderen gezond opgroeien en een gezond voedingspatroon aanleren. Ook over het onderwerp lichamelijke beweging en inactiviteit kunnen wij u alles vertellen. Wilt u meer weten?

Neem snel contact met ons op