Begeleid afvallen voor kids

Onze leefstijlcoach helpt graag!

Family having picnic outdoor.Wie al op jonge leeftijd te maken heeft met overgewicht, zal in de latere kindertijd en de volwassenheid te maken krijgen met allerlei problemen. Grote kans op ziekten, ongezonde leefgewoonten, steeds meer overgewicht, depressiviteit en andere lichamelijke ongemakken. Kinderen met overgewicht ervaren nu ook al veel ongemakken, bijvoorbeeld gepest worden door klasgenootjes, niet worden uitgekozen bij gym, motorische achterstand etc. Tijd voor verandering!

Persoonlijke begeleiding van een gezinscoach

Het is echter niet zo makkelijk als het lijkt, misschien heeft u zelf al ervaringen met afvallen en kunt u dit beamen. Uw kind kan dus wel een steuntje in de rug gebruiken. Onze leefstijlcoaches begeleiden uw kind en zijn omgeving (het gezin) om het overtollige gewicht te verliezen en de gezondheid en levenskwaliteit te verbeteren. Begeleid afvallen doen wij op een manier die bij het kind en zijn gezin past. Hierdoor wordt het afvallen voor kids zo eenvoudig mogelijk gemaakt, zonder strenge regels waar het kind zich met veel moeite aan moet houden. Wij weten dat dit niet gaat werken en kiezen daarom voor een effectieve methode. Waarbij het niet moeilijker voor het kind wordt gemaakt dan het al is.

Begeleid afvallen voor kinderen: onze werkwijze

Door middel van motiverende gespreksvoering zoeken wij uit waar het probleem precies zit. Wat zijn de wensen en behoeften van uw kind en hoe kunnen we er samen voor zorgen dat er een gezonde leefstijl wordt gecreëerd waar ook het kind achter staat. Motivatie van u en uw kind zijn hierbij belangrijk. Wij zorgen ervoor dat deze motivatie wordt behouden. Door steeds kleine stapjes in de goede richting te zetten, worden grote doelen bereikt. Kleine tussendoelstellingen houden de boel overzichtelijk en haalbaar. Het zelfvertrouwen wat ontstaat als doelen worden behaald kan worden gebruikt om weer een stap verder te komen. Op deze manier kan de huidige leefstijl langzaam worden omgebogen naar een gezonde leefstijl, waar uw kind een leven lang profijt van heeft. Terugvallen zullen er zijn, op deze momenten is het fijn om steun te krijgen van een professionele leefstijlcoach.

U heeft behoefte aan gezinscoaching?

Onze leefstijlcoaches werken door heel Noord-Holland. U kunt een leefstijlcoach an Mijn Kind Gezond inhuren voor een bedrag vanaf   € 50,- per uur. Uw gezin wordt professioneel begeleid bij het afvallen en het ontwikkelen van een gezonde leefstijl, op een manier die afgestemd is op uw kinderen en uzelf. Wilt u meer weten?

→ Lees meer over individuele begeleiding door een leefstijlcoach

[X] Sluiten

Voorafgaand aan de gezinscoaching doen we een intake. Zo krijgt de leefstijlcoach van Mijn Kind Gezond een goed beeld van de huidige leefstijl van uw kind/gezin en kan er een passend advies worden gegeven ten aanzien van de hoeveelheid begeleiding die uw gezin nodig heeft.

Door middel van een leefstijlanalyse wordt de situatie op de verschillende onderwerpen die Mijn Kind Gezond onder gezonde leefstijl vindt vallen onderzocht. Zoals: het voedings- en bewegingspatroon, het zelfvertrouwen, de sociale omgang en stress. Deze factoren hebben invloed op een gezonde leefstijl.

Welke invloed heeft de leefstijl van uw gezin op het lichaam van u en uw kind? Door middel van de bodyanalyse testen wij u en uw kind op BMI, Buikomvang, vetpercentage en conditie. Na verloop van tijd kunt u merken welke invloed Mijn Kind Gezond heeft op het lichaam.

Aan de hand van de intake met de daarbij behorende leefstijl- en bodyanalyse kunnen wij uw gezin coaching op maat bieden. De leefstijlcoach van Mijn Kind Gezond helpt en ondersteunt u en uw gezin bij het veranderen van gedrag naar een gezond leefpatroon.

Naast de persoonlijke gezinscoaching kunt u bij Mijn Kind Gezond ook terecht voor een cursus over gezonde leefstijl voor kinderen. Voor een optimaal resultaat combineert u de cursus van Mijn Kind Gezond met de persoonlijke gezinscoaching.

Nu gezinscoaching aanvragen

ellen_mkgMaak kennis met onze leefstijlcoach

Leefstijlcoach Ellen Krop wil kinderen graag helpen om weer gezond en gelukkig te worden. Een gezonde leefstijl vindt ze belangrijk, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen. Met haar HBO opleiding Sport en Bewegen, Lifestyle en Gezondheid en ervaring met het werken met kinderen is ze de aanwezen persoon om ook uw kind te begeleiden bij afvallen, en natuurlijk om het weer lekker in zijn/haar vel te doen voelen! Lees meer »