Onze leefstijlcoaches

Personal training voor kinderen

ellen_mkgEllen Krop, leefstijlcoach bij Mijn Kind Gezond, Fit-NL
regio Noord-Holland: Amsterdam, Haarlem en Alkmaar

Ik kom uit een sportief gezin en ik houd al van sporten zolang ik het me kan herinneren. Korfbal, hardlopen, schaatsen, fietsen, zwemmen, voetbal, snowboarden, zeilen/surfen, dansen, eigenlijk alles vind ik leuk. Het is heerlijk om met vrienden te bewegen, helemaal in je spel op te gaan en het dagelijks leven te vergeten. Na mijn werk en huishouden vind ik in het sporten een moment van ontspanning. Gezonde leefstijl vind ik belangrijk, niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen. Daarom heb ik na de Havo voor de HBO opleiding Sport en Bewegen, Lifestyle en Gezondheid gekozen.

Tijdens mijn opleiding ben ik erachter gekomen dat steeds meer mensen te dik en ongelukkig worden door slechte eet- en beweeggewoonten. Deze mensen wil ik helpen om weer gezond en gelukkig te worden. Ik heb mij gespecialiseerd in de onderwerpen Kidslifestyle, aandoeningen (zoals obesitas en diabetes) en Sport, wellness and lifestyle. Na mijn studie heb ik een cursus Motiverende Gespreksvoering gedaan.

Fit-nl biedt mij via het project Mijn Kind Gezond de mogelijkheid om mijn kennis en vaardigheden toe te passen in de praktijk en mensen te helpen. Mijn Kind Gezond heb ik vanaf het begin af aan opgezet en ontwikkeld tot een compleet en effectief project voor mensen die de gezondheid en het geluk van hun gezin belangrijk vinden. Naast Mijn Kind Gezond geef ik sportlessen voor senioren en werk ik als pedagogisch medewerkster bij de naschoolse opvang Natuurfontein, waar ik samen met kinderen altijd buiten speel op verschillende plekken in de natuur en ik bied ze sport- en spelactiviteiten aan, ik zie dat ze dan plezier hebben. Hopelijk kan ik ook u en uw gezin helpen naar een gezonde en gelukkige leefstijl.

Mandy Mulder, leefstijlcoach bij Mijn Kind Gezond, Fit-NL
regio Noord-Holland: Amsterdam, Haarlem en Alkmaar

Tijdens mijn opleidingen, stages en werkzaamheden heb ik gezien hoe belangrijk educatie, voorlichting en coaching is op het gebied mandyvan gezond en leefstijl advies.

De ontwikkelingen die ik hier in heb doorgemaakt zijn begonnen in 2005 op de Pabo te Hengelo. Tijdens stages ontdekte ik dat kinderen vaak weinig kennis hebben over wat gezond zijn betekent en ook ouders geven hier in vaak het verkeerde voorbeeld. Van calorierijke tussendoortjes in de pauze tot vette of suikerrijke traktaties bij verjaardagen. Ook de afname aan beweging door het inkorten van het buitenspelen en de gym tijd zorgt voor een grotere kans op overgewicht in de toekomst.

Dit heeft mij doen besluiten om na de afronding van de Pabo te beginnen met de opleiding Sport en Gezondheid aan de Hanze Hogeschool te Groningen. Hier heb ik veel kennis opgedaan over leefstijl, personal trainer, voeding en gezondheid. Tijdens praktijk stages heb ik leefstijlprogramma’s opgezet voor en uitgevoerd met zowel kinderen als volwassenen. Ook ben ik gecertificeerd Personal Trainer en daarnaast gespecialiseerd in gedragsverandering en gewicht controle.

Na het behalen van mijn diploma heb ik twee zomers voor 2,5 maand gewerkt op een zomerkamp in Amerika met kinderen, jeugd, volwassenen en gezinnen met overgewicht. Daar heb ik alle kennis en kunde opgedaan tijdens mijn studies in de praktijk kunnen brengen en twee van de mooiste ervaringen van mijn leven opgedaan. Naast het mentaal coachen en steunen van deelnemers heb ik ook dans- en fitnesslessen verzorgd. Hopelijk kan ik ook u en uw gezin op een prettige manier helpen naar een gezonde leefstijl.

Jochem Weber, leefstijlcoach bij Mijn Kind Gezond, Fit-NL
regio Noord-Holland: Amsterdam, Haarlem , Haarlemmermeer en Alkmaar

Dat ik gekozen heb om mij te specialiseren in Lifestyle & Gezondheid middels de HBO opleiding Sport en Bewegen was voor mijn directe omgeving geen grote verassing. Bewegen in de vorm van sport en spel werkte voor mij als tiener vooral ontspannend en van slechte gewoontes als roken moest ik niks hebben. Sterker nog, ik kon het toen al niet laten om mensen te wijzen op de gevolgen van een ongezonde leefstijl.

Door mijn studie en het begeleiden van gezinnen en kinderen ben ik gaan inzien dat het voor veel mensen met een slecht eet- en beweegpatroon FotoJW3 echt niet zo vanzelfsprekend is om daar zo maar verandering in te brengen. De eerste stap naar een gezonde leefstijl is vaak al net zo moeilijk als het daadwerkelijk volhouden er van. Met de juiste begeleiding en haalbare doelstellingen wil ik daar mijn bijdrage aan leveren. Eén van de onderwerpen waar ik mij in heb gespecialiseerd, is de leefstijl van kinderen. Ik ben van mening dat een gezonde opvoeding één van de belangrijkste zaken is in de huidige maatschappij. Dat ik daar via Mijn Kind Gezond aan mee kan helpen is voor mij een ultieme kans.

Naast mijn werk voor Mijn Kind Gezond ben ik ook actief als sportief pedagogisch medewerker bij een kindercentrum in Haarlem. Hier draag ik de verantwoordelijkheid voor het sport- en spel aanbod op twee buitenschoolse opvanglocaties. Daarnaast vind ik het erg leuk om samen met kinderen gezonde maaltijden te koken en andere spelvormen te bedenken waarin gezondheid centraal staat.
Sport, spel en gezondheid zijn belangrijke begrippen geworden voor de ouders en kinderen binnen mijn werkomgeving. Ik streef er naar om ook uw gezin te helpen met het bereiken van een gezonde leefstijl.

Nu gezinscoaching aanvragen

Personal training voor kinderen, wat houdt dat in?

Géén strenge diëten of strikte, onhaalbare trainingsschema’s voor kinderen – een leefstijlcoach van Mijn Kind Gezond als personal trainer bekijkt per situatie wat het beste is voor uw kind en uw hele gezin. Lees meer over de inhoud van de personal training en kosten van gezinscoaching op de pagina over begeleid afvallen voor kids.